Coen

Paspoort:
coen
Coen de Jong
Leeuwarden, Nederland
Geboren op 17 september 1987
Te Leeuwarden

www.coen.at

Beroep:
Web developer, creatief ondernemer

Reizen:
Met mijn ouders maakte ik al reizen. Reizen naar Amerika (1996) en Oman (2000) en vele landen in Europa. Natuurlijk is dit anders want je bent in de veilige omgeving van je ouders en niet op jezelf aangewezen, maar ik denk dat ik wel goed heb meegekregen wat reizen is. We hebben namelijk nooitgroepsreizen of georganiseerde dingen gedaan. Altijd bij familie, zelf plannen, zelf doen.

Toen ik ging studeren brak de reislust pas echt los. Met mijn Studenten OV crosste ik heel Nederland door als ik eens een dag niets had. Want ja, gratis reizen met het OV door het hele land, daar moet je toch wat mee. Maar Nederland werd natuurlijk al snel te klein en uitstapjes naar Duitsland, België en Luxemburg volgden. Samen met mijn toenmalige vriendin hebben we ook veel gereisd per trein met Interrail kaartjes door heel Europa. Magisch om feitelijk een OV kaart voor heel Europa te hebben en in vrijwel elke trein te kunnen stappen die je wil.

Verder lift ik veel sinds 2010 naar plekken toe en probeer ik eigenlijk altijd via CouchSurfing en BeWelcome een onderdak te krijgen. Zo reis je avontuurlijker en goedkoper. Mijn laatste hoogtepunten waren mijn Zuid-Afrika reis in 2013, mijn vrijwilligersjaar in Roemenië en mijn 1400km lange fietstocht van Boekarest naar Budapest langs de Donau.

Reizen – waarom?
Waarom niet? Je leert nieuwe plekken kennen, nieuwe mensen, nieuwe gewoonten, oude gewoonten te verliezen, oude vooroordelen te toetsen, nieuwe vaardigheden… Bij liften leer je loslaten. Bij CouchSurfing leer je gastvrij te zijn en gastvrijheid te ontvangen. Bij nieuwe landen horen nieuwe talen, een geweldige manier om je te leren uitdrukken in een andere manier. Bij wildkamperen hoort het zorgen voor jezelf, de adrenaline van het zoeken naar een goede plek en het zorgvuldig omgaan met de natuur. Reizen is de hoofdstudie aan de Universiteit van het Leven wat mij betreft.

Specialiteit binnen Zwerflust
Reiswijsneus
Technisch aanspreekpunt
Ideeënverzinner
Bemoeial (bedoel het goed hoor)