Henk

Paspoort:henk
Henk Leutscher
Leeuwarden, Nederland
Geboren op 15-01-1984
te Stadskanaal

vanuitleeuwarden.wordpress.com
www.aguidetoleeuwarden.nl

Beroep:
Stadsgids van Leeuwarden, geschiedenisleraar en zwerver.

Reizen:
Ik heb meerdere reizen door Oost-Europa gemaakt. Ik ben een jaar in Australië en Nieuw-Zeeland geweest en daarna heb ik in een jaar rond de wereld gereisd. De volgende landen heb ik bezocht: Albanië, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cambodja, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, India, Indonesië, Iran, Ierland, Italië, Kosovo, Kroatië, Laos, Letland, Litouwen, Macedonië, Malaise, Montenegro, Marokko, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Thailand, Tsjechië, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zweden, Zwitserland.

Reizen – waarom?
Ik reis omdat ik nieuwsgierig ben. Ik wil de plekken bezoeken die ik uit de boeken ken. Maar ik reis ook om mezelf uit te dagen. Daarom heb ik vaak alleen gereisd. Alleen sta je opener naar de wereld om je heen. Ook naar de mensen om je heen en daardoor maak je veel meer contact. Ik heb mij twee keer uitgeschreven uit Nederland. Ik heb 2 keer een jaar gereisd door de wereld. Nu reis ik nog steeds, maar zijn het wat kortere trips. Door te reizen wordt je opener naar de wereld. Je kunt je makkelijker inleven in anderen en je wordt creatiever. Je leert ook dat alles altijd goed komt. Don’t panic!

Specialiteit binnen Zwerflust:
Ik heb veel landen bezocht en zou dus ook over veel landen wat kunnen vertellen. Ik heb een jaar gewerkt en gereisd door Australië. Daarnaast heb ik ook veel door Oost-Europa gereisd. Ik weet ook hoe het is om alles achter te laten en te gaan reizen voor een langere tijd.