Remco

By on 3-16-2015 in zwervers

Remco

Paspoort:
Naam: Remco
Geboortedatum: 24/2/1974
Geboren en getogen: Leeuwarden

Beroep:
Internet/ICT

Hobby’s:
Cappuccino, wildkamperen, fietsen, speciaalbier, motorreizen, fotografie, couchsurfing, avonturieren en lanterfanteren.

Levensvisie:
ik probeer zo te leven dat ik tijdens de Nederlandse kou op reis ben. Zodra het weer lente wordt, keer ik terug om weer te genieten van Nederland.

Na mijn eerste reis buiten Europa (India, 2008) heb ik er veel meer gemaakt. Na het midden-Oosten, USA en zuid-oost Azie, ben ik de afgelopen jaren elk jaar 3 maanden op reis geweest. Lange trips door Afrika, zuid-Amerika en Antarctica volgden. In 2013 ben ik, 2 weken nadat ik mijn motorrijbewijs haalde, naar de Marokkaanse Sahara gereden. Dit was voor mij de start van iets groters.

Mijn plan is om per motor van Leeuwarden naar Australië te rijden. Overland. Dan heb ik alle 7 continenten gezien. Omdat het een soort “oergevoel” is. Het gevoel “ik leef!”, dreig je al snel in de dagelijkse sleur te verliezen. Met reizen ontdek je dagelijks nieuwe mensen, culturen, inzichten en hoe mooi deze wereld wel niet is. De natuur is overweldigend. Uiteindelijk waardeer ik mijn eigen stad, cultuur en vrienden opnieuw zodra ik weer “thuis” ben. Ik heb ook gepackpacked. Het nadeel is dat je aan de “touristische” plaatsen vast zit en niet zomaar ergens naar toe kan gaan. Je kan niet even ergens stoppen om je tentje op te zetten. Of even stoppen en een kopje koffie drinken bij dat leuke restaurantje waar bijna nooit iemand naar toe gaat. Met een motor kan je dat wel. Omdat je niet opgesloten zit, ben je makkelijk aan te spreken en heb je snel contact met anderen. Belangrijker is de vraag: waarom zou je niet reizen…?

Specialiteit binnen Zwerflust:
Antartica
Motorvakanties
Inspirator
Actief Zwervend lid